NordicBet Liga Foreningen

Hobro IK – Esbjerg fB – 29 Oct 2021

Hobro IK – Esbjerg fB

Af Oliver Bach Kristensen

Der var vigtige point på spil i bunden af NordicBet ligaen, da Hobro IK gæstede Esbjerg fB, som hjemmeholdet kunne hente i tabellen med en sejr.

Hjemmeholdet stod for første afslutning i kampen da Mathias Haarup fik plads ude på højre side af feltet. Han afleverer den ind til Deedson som afslutter på kanten af feltet men ender lige på keeperen i Esbjerg-målet.

Esbjerg fB kom foran efter blot 10 minutter. Esbjerg fB får bolden ned til baglinjen og sender et fladt indlæg ind i feltet som Hobro forsvaret har meget svært ved at clearet. I stedet ender bolden hos Mads Larsen som klapper den ind til 0-1.

Udover målet til gæsterne, så var der ikke meget hjem om i den første halve time af kampen. Hobro IK havde bolden størstedelen, men uden at skabe de store chancer.

Hjemmeholdet fik deres hidtil største chance efter 32. minutter spillet. Frederik Mortensen sender en lang bold over til Deedson som tæmmer den nede ved baglinjen. Han afleverer den bagud i banen til Mikkel M.P, som med en følt inderside er ved at snyde Esbjerg keeperen og ende i det lange hjørne, men afslutningen går dog over.

Kasper Høgh skaber en god mulighed for Hobro fem minutter efter, hvor han får trukket to Esbjerg spillere til sig og spiller M.P fri i dybden. Han vælger et tage et træk ind i banen som ender med at blive for langt. Esbjerg fB straffer derefter hjemmeholdet på kontraen. Mads Larsen løber igennem Hobro-forsvaret med en flot solo tur. Han ender med at sende et indlæg ind til bagerste stolpe, hvor den bliver lagt ind i feltet igen hvor Montano kunne sparke den ind.

Det blev endnu værre for værterne blot 1 minut senere, da Dietz mister fodfæstet et meget farligt sted på midten af banen, hvilket baner vej for Montano til at få et helt frit løb mod målet som han eksekvere til 0-3.

Der kom for alvor drama i kampen da Esbjerg fB fik en mand udvist. Esbjergs nummer 30, Ouzounidis, laver en vanvidstackling på Deedson, hvor han kommer ind med strakt ben og knopperne først på Deedsons skinneben. Dermed en korrekt udvisningen lige inden pausen hvor stilling var 0-3 til udeholdet.

Hobro IK kom godt ud til anden halvleg. Tjørnelund skaber plads ud på venstre side hvor han finder Høgh helt over til bagerste stolpe som header bolden på overliggeren.

Udeholdet kom dog foran 0-4 efter 48. minutter. Kappenberger kunne ikke få bolden under kontrol efter et hjørnespark, hvor Yoda så prøver at sparke bolden ud af feltet men ender med at sparke en Esbjerg spiller ned som kommer først på bolden. Der blev dermed dømt straffespark som Kappenberger redder i første omgang, men returen ender hos Elias Sørensen igen som gør det til 0-4.

Efter en time spillet kunne gæsterne bringe sig foran 0-5. Esbjerg fik et frispark langt udefra som blev lagt ind i den forreste del af feltet. Elias Sørensen er den første på bolden og kan sparke den forbi Kappenberger til 0-5.

Efter 67. minutter kunne Hjemmeholdet få reduceret til 1-5. Mathias Haarup blev spillet ude på kanten og får sendt et godt indlæg ind i feltet hvor Kasper Høgh stiger højest til vejrs og header den ind til 1-5.

2 minutter efter var Hobro IK utrolig tæt på at reducere endnu engang. Haarup fik igen plads ude på kanten hvor han denne gang lægger et fladt indlæg ind hvor Justin Shaibu var helt fri lige foran målet, men får ikke ramt bolden ordentligt.

Men 78. minutter inde skulle Justin Shaibu gøre det til 2-5. Det var endnu engang et indlæg som var opskriften, men denne gang var det Deedson som kunne sende bolden ind i panden på Justin Shaibu som scorer til 2-5.

Det væltede ind med mål i kampen og denne gang var det endnu engang Esbjerg som kunne score. Kappenberger får sparket bolden lige ud til en Esbjerg spiller som finder en helt fri Matty Wolfe der sparker den ind til 2-6.

Efter en kamp med mange personlige fejl fra hjemmeholdet, endte kampen 2-6 til Esbjerg fB