NordicBet Liga Foreningen

Hobro IK tager endnu et skridt for en bæredygtig fremtid

Hobro IK tager endnu et skridt for en bæredygtig fremtid

PRESSEMEDDELELSE
11-08-2022

Hobro IK lancerede tidligere på sæsonen klubbens nye bæredygtige hjemmetrøje, der er produceret af 100% genanvendt polyester. Næste step i Hobro IKs bæredygtighedsstrategi er at klubben har afskaffet alle engangskrus og kopper på DS Arena. Dermed tager Hobro IK endnu et skridt mod en bæredygtig fremtid.

Klubben fra Mariagerfjord Kommune beliggende i Østerskoven i Hobro tager endnu et skridt mod en bæredygtig fremtid idet klubben afskaffer alle engangskrus og kopper på DS Arena. Krusene er produceret af 100 % genanvendeligt materiale og efter ca. 14 vaske vil krusene være CO2-neutrale.

– Det er vigtigt for os som klub at tage et socialt-, klima- og miljømæssigt ansvar og med vores position som et fyrtårn i Mariagerfjord Kommune samt i Himmerland er det vigtigt for os at tage førerhatten på og give inspiration til andre virksomheder, såvel som private, så vi sammen kan skabe en mere bæredygtig fremtid. Vi tænker derfor bæredygtighed ind i alle vores beslutninger, så vi hele tiden kan udvikle os og på denne måde finde nye bæredygtige løsninger siger Mikkel Højbo, kommunikationschef i Hobro IK.

 

For at undgå at kruse og kopper forsvinder fra DS Arena er der indført pant på disse. Der er opsat en ny pantbod på stadion, hvor tilskuerne kan returnere eller donere deres krus. Det er gjort, så krusene kommer retur og at de dermed kan genbruges til den næste hjemmekamp.

– Vi har indført pant på krusene således at vi sikrer at de bliver på DS Arena, så vi kan opvaske og genbruge disse. Panten kan tilskuerne på DS Arena selvfølgelig få tilbagebetalt, når kruset returneres, men man kan også vælge at donere panten til Hobro IKs ungdoms- og talentafdeling og på denne måde være med til at skabe bedre vilkår for vores spillere i foreningen i Hobro IK, slutter Mikkel Højbo, kommunikationschef i Hobro IK.

Det nye tiltag er lavet i samarbejde med Hancock Bryggerierne, Peter Larsen Kaffe samt Sparekassen Danmark, der er en af Hobro IKs hovedpartnere.

De nye genbrugelige krus og kopper bliver første gang taget i brug til vores hjemmekamp fredag d. 12. august, når SønderjyskE kommer på besøg.

Du kan læse mere om Hobro IKs bæredygtighedstiltag her: https://hobroik.dk/hobro-ik/om-hobro-ik/baeredygtig-fodboldklub/

Du kan læse mere om Hobro IKs pantreglement her: https://hobroik.dk/kampdag/pantreglement/

Hobro IK tager endnu et skridt for en bæredygtig fremtid
Hobro IK tager endnu et skridt for en bæredygtig fremtid