NordicBet Liga Foreningen

Uafgjort i opgøret mod Esbjerg fB

Uafgjort i opgøret mod Esbjerg fB

Hobro IK

Første kamp i kvalifikationsspillet blev torsdag aften spillet på Blue Water Arena i Esbjerg. En kamp mellem rækkens nummer ni og nummer ti. Der var derfor livsvigtige point på spil i dagens kamp.

Sidst Hobro IK var på besøg hos Esbjerg fB, scorede Mikkel M.P. et tidligt mål for de gulblusede. Desværre var det omvendt i dagens opgør, hvor Kevin Conboy kunne bringe hjemmeholdet foran på et tidligt mål efter en frisparkssituation.

Hobro IK skulle derfor kæmpe sig tilbage i kampen og det var lige ved at lykkes efter godt 10 minutters spil, hvor Simon Jakobsen steg flot op og headede bolden mod mål. Desværre stod der en Esbjerg-forsvarer på mållinjen og afværgede den ellers flotte hovedstødsmulighed.

Godt midtvejs i kampen blev det værre for Hobro IK, da Emil Holten blev sendt i dybden, i noget der lignede en offside-position. Dommerens fløjte forblev tavs og han kunne derfor spille Mathias Jørgensen helt fri foran mål, der nemt kunne sparke bolden i nettet.

Ti minutter senere var Hobro IK igen tæt på. En flot solotur af Don Deedson Louicius, der fuldstændig sætter Esbjergs venstreback, hvorefter han spiller Muamer Brajanac fri foran mål, men igen får Esbjerg-forsvaret reddet bolden på stregen.

Esbjerg fB bed nu fra sig i perioder og de var tæt på at bringe sig yderligere foran efter et godt indlæg mod bagerste stolpe, her dukkede Emil Holten op, men headede meter forbi målet.

Udeholdet var det farligste mandskab i slutminutterne hen imod pausen. Muamer Brajanac driblede flot ind i feltet, finder Don Deedson, der bliver rykket ned, men får afleveret til Abdoul Yoda, der afslutter kontrolleret. Bolden tager indersiden af stolpen og løber langs mållinjen, men desværre tilbage i spil.

Reduceringen kom i de døende minutter af 1. halvleg, da Jacob Tjørnelund slog et knivskarpt indlæg ind i panden af en fremstormende Simon Jakobsen, der denne gang header bolden i netmaskerne, uden chance for målmanden i Esbjerg-målet.

Der blev ikke foretaget nogle ændringer i pausen fra cheftræner Martin Thomsens side.

Kort efter pausen var Hobro IK tæt på at udligne, da topscorer Oliver Klitten kom igennem, men afslutningen gik tæt forbi fjerneste opstander.

Efter de første 20 minutter i 2. halvleg, var der ikke meget at berette om. Det kan dog nævnes at Mads Eriksen kom ind til sin debut for Hobro IK.

Efter 78. minutter var Hobro IK tæt på igen. Det var et Hobro-mandskab, der dominerede 2. halvleg, men uden at blive vanvittigt farlige. Det blev det dog i denne situation. Et indlæg fra Emil Søgaard, ender blandt venner og fjender og til sidst for fødderne af Danny Amankwaa, der får en afslutning på. Afslutningen rammer dog lige på Jeppe Højbjerg, der kommer godt ud af sit mål.

Helt til sidst kom det forløsende og udlignende mål, da Mikkel M.P. får sparket bolden i kassen. En lang bold bliver snittet videre af Simon Jakobsen, der er smidt frem i de afgørende minutter. Bolden falder så ned til Mathias Nygaard, der får afsluttet så godt at Esbjerg-keeperen kun kan halvklare, hvilket gør at bolden falder ned til Mikkel M.P., der kan sparke bolden det sidste stykker over stregen.

Dermed bliver det til et uafgjort resultat, der gør at vi stadig er ubesejret i foråret 2022.

Kampfakta:
Esbjerg fB 2 – 2 Hobro IK (2-1)

Mål:

Esbjerg fB 1 – 0 Hobro IK, Kevin Conboy (3. min.)

Esbjerg fB 2 – 0 Hobro IK, Mathias Jørgensen (22. min.)

Esbjerg fB 2 – 1 Hobro IK, Simon Jakobsen (45+1. min.)

Esbjerg fB 2 – 2 Hobro IK, Mikkel M.P. (90+4. min.)

Hobro IK-opstilling:
Adrian Kappenberger
Christoffer Østergaard – Simon Jakobsen – Emil Søgaard
Oliver Klitten – Abdoul Yoda – Frederik Mortensen – Mikkel M.P. (C) – Jacob Tjørnelund

Don Deedson Louicius – Muamer Brajanac

Udskiftninger:

Ud: Christoffer Østergaard – Ind: Mads Eriksen (66. min)

Ud: Jacob Tjørnelund – Ind: Frederik Dietz (72. min.)

Ud: Frederik Mortensen – Ind: Danny Amankwaa (72. Min.)

Ud: Oliver Klitten – Ind: Mathias Nygaard (89. min.)

Ubenyttede spillere: Jacob Samnik, Sebastian Avanzini, Frederik Elkær.

Advarsel:

Frederik Mortensen, Hobro IK (16. min.)

Dommer: Jonas Bæk

Uafgjort i opgøret mod Esbjerg fB
Uafgjort i opgøret mod Esbjerg fB