NordicBet Liga Foreningen

Sejr i første testkamp mod AaB

Referat:

Cheftræner Martin Thomsen var for første gang i spidsen for Hobro IK i testkampen mod AaB. Kampen var den første af fire testkampe som Hobro IK skulle spille i denne sommers opstart.

Kampen blev spillet på en fantastisk græsbane på Hobro IKs anlæg, hvilket gav de to hold, de bedste forudsætninger for at spille god fodbold.

AaB startede ud i et højt pres, som Hobro IK håndterede godt. Første chance i kampen tilfaldt derfor også hjemmeholdet efter en bolderobring højt på banen af Oliver Thychosen. Dette gjorde at Oliver kom helt fri til afslutning, men skuddet langt udefra, gik tæt forbi mål.

Kampen var meget lige herfra og uden de helt store chancer, udover Hobro IKs førnævnte, og derfor var stillingen også 0-0 efter 20 minutters spil.

AaBs første reelle chance i kampen kom efter ca. 25 minutters spil, efter et indlæg, der finder vej til Ruben Herraiz Alcaraz, der dog header forbi mål.

Næste chance i kampen tilfaldt Hobro IK efter en erobring af Christian Hørby. Midtbanespilleren finder Pål Kirkevold, der spiller Jacob Tjørnelund i dybden. Indlægget finder Oliver Thychosen, der afslutter tæt forbi fjerneste stolpe.

Kampen åbnede lidt op, kort inden pausen, hvor AaB denne gang var tæt på. Et indlæg til bagerste stolpe, som Jacob Tjørnelund får clearet, ender hos en AaB-spiller, men Jacob Samnik i målet kommer flot ud og blokere skuddet.

Få minutter efter var Oliver Thychosen på spil igen efter flotte detaljer af Danny Amankwaa, men Thychosens afslutning bliver blokeret i sidste øjeblik.

Stillingen ved pausen var derfor 0-0.

AaB startede 2. halvleg på samme måde som første, i et hårdt pres. Igen håndterede Hobro IK forsvaret det flot. Der var få chancer til begge hold, men Hobro IK blev især farlige i venstresiden, hvor den lynhurtige back, Frederik Elkær var kommet ind. Han truede gentagende gange med dybdeløb og gode indlæg, men desværre fandt ingen af disse indlæg vej til en gulbluset.

Hobro IK fortsatte det flotte spil og var tæt på i flere omgange. Denne gang efter en flot dybdebold til Frederik Brandt, der efter godt samspil med Emil Søgaard, var tæt på at finde Kasper Høgh i boksen, men desværre nåede indlægget ikke hele vejen.

Frederik Brandt var på spil igen, få minutter senere. Igen en flot dybdebold, der spiller Brandt helt fri mod målmanden, men desværre ender afslutningen i sidenettet.

Føringsmålet til Hobro IK kom efter 83 minutters spil. Et hjørnespark bliver afvist, Emil Seedorf samler op og spiller Frederik Elkær, der tager sagen i egen hånd. Han sætter en mand og klasker bolden i mål fra lang afstand.

Minutter efter er Kasper Høgh på spil i højresiden. Han finder en fremstormende Frederik Brandt, men offensivspillerens afslutning bliver blokeret af målmanden.

AaB pressede på i de sidste minutter, men uden for alvor at blive farlige og Hobro IK vandt derfor fortjent i første testkamp.

Kampfakta

Hobro IK 1 – 0 – AaB (0-0)

Mål

82. min. 1-0 Frederik Elkær, Hobro IK