NordicBet Liga Foreningen

Vendsyssel FF – Hobro IK – 30 Apr 2022

Der var lagt op til et spændende opgør da Hobro IK tog turen nordpå til Hjørring, for at spille kamp mod Vendsyssel FF. Hobro IK, der var ubesejret i de første otte kampe i 2022, kunne til dagens kamp slå klubrekorden for flest kampe uden nederlag.

Kampens betydning for de to hold var til at se og det var derfor også en halvnervøs start på opgøret i Hjørring. Det ar dog Hobro, der var mest på bolden og hjemmeholdet, der lurede på omstillingerne.

Kort inde i kampen fik Oliver Klitten en god mulighed, da Mikkel M.P. lagde den af til den fremstormende wingback, men i sidste sekund fik hjemmeholdets forsvar afværget.

Lykken skulle dog tilsmile Hobro IK lidt tid efter. I første omgang fik Simon Jakobsen brudt bolden og drevet den frem, men da chancen virkede til at være løbet ud i sandet, fik Danny Amankwaa presset Vendsyssel-keeperen til at lave en fejl, så bolden faldt ned til Deedson, der kunne sætte et par mand og spille Mikkel M.P. fri til afslutning. Her svigtede anføreren ikke og sparkede resolut bolden i nettet.

Kort efter var Deedson på spil igen, hvor han efter en flot soloaktion kommer til en afslutning, der går snært forbi målet.

Hobro IK pressede ufortrødent på og få minutter senere var Danny Amankwaa utroligt tæt på at udbygge føringen. Frederik Elkær bliver sendt i dybden af Mikkel M.P., og finder, med en smart cut-back aflevering Danny Amankwaa, der desværre må se sin afslutning reddet på stregen.

Vendsyssel FF kom frem til deres første store chance godt midtvejs i første halvleg, hvor den tidligere Hobro IK-spiller Lucas Jensen, bliver sendt i dybden. Han tager et smart træk og sender en god afslutning afsted, men Adrian Kappenberger disker op med en flot refleksredning og afværger skuddet.

Don Deedson var igen i dag meget velspillende og efter godt 35 minutters spil, spillede han Oliver Klitten fri i det lille felt. Til Hobro IKs uheld reddede Vendsyssel-keeperen flot med en hurtig refleks.

Pause.

2. halvleg var knap sparket i gang, da hjemmeholdet fik et frispark lidt uden for feltet. Det skulle Ronine Schwartz tage sig af. I første omgang gik skuddet lige i Hobro-muren, men returen faldt ned til angriberen, der resolut klappede til bolden. En flot afslutning, men på stolpen og ud i spil.

Don Deedson fortsatte, hvor han slap i 1. halvleg og drev gang på gang gæk med hjemmeholdets forsvar. Godt midtvejs i 2. halvleg løb han fra alt og alle og var millimeter fra at spille Mathias Nygaard fri foran mål, men en Vendsyssel-forsvarer fik afværget til hjørnespark. Et hjørnespark, som var tæt på at ende i scoring ved Muamer Brajanac.

Spillet bølgede herefter frem og tilbage uden de helt store chancer. Og kampen skulle også hen til de døende minutter før der kom gang i kampen igen. Vendsyssel FF fik fire til fem hjørnespark til sidste i kampen, hvor det blev en smule nervøst, men Mads Eriksen fik afværget.

Efter hjemmeholdets store chance, var det så Hobro IKs tur til at kunne definitivt afgøre kampen. I første omgang i en situation, hvor Emil Søgaard spiller indskiftede Mads Hvilsom fri foran mål, men angriberens afslutning bliver flot reddet af Vendsyssel-målmanden.

I sidste minut kommer Mads Hvilsom igen igennem Vendsyssel-forsvaret og sætter kursen mod målet, men Xandro Schenk vil det anderledes og vælge at hive Mads Hvilsom ned, til stor ærgrelse for angriberne. Xandro Schenk må ligeledes ærgre sig, da han får et rødt kort i situationen.

Frisparket, der blev kampens sidste aktion, tog Muamer Brajanac sig af, men på trods af et flot spark, ender bolden på overliggeren og går over mål. Derfor endte kampen med en sejr til Hobro IK på 1-0.

Tak til alle medrejsende fans, der var en stor hjælp i dagens kamp.