NordicBet Liga Foreningen

Hobro IK – Sønderjyske – 12 Aug 2022

Hobro IK

Dagens modstander var 3F Superliganedrykkerne SønderjyskE. Det duftede af fodbold på DS Arena til dagens kamp, 29 grader, godt græsunderlag og masser af fans på lægterne. Der var dermed gode forhold for en god kamp.

Første chance i kampen var til Don Deedson Louicius efter godt opspil af Mads Freundlich og Mathias Nygaard. Afslutningen bliver dog for svag og lige på udeholdets målmand.

Det var dog udeholdet, der skulle bringe sig foran, få minutter inde i kampen. En bold bliver clearet ud til siden, men der bliver ikke fulgt op af Hobro-forsvaret, det giver SønderjyskE-spilleren tid til at slå et perfekt indlæg ind i panden af Rasmus Wikström, der nemt kunne heade bolden i mål.

Hobro IK skulle nu kæmpe sig tilbage i kampen og blot to minutter senere var de gulblusede tæt på at udligne. Et godt hjørnespark af Jacob Tjørnelund ender ved bagerste stolpe, bolden bliver sendt mod mål i to omgange, men SønderjyskE-Keeperen får afværget. Til sidst får Jacob Tjørnelund endnu en gang sendt bolden ind foran mål, hvor Muamer Brajanac, fra nært hold, desværre header over mål.

På trods af en god Hobro-periode, med flere hjørnespark og gode chancer til følge, var det udeholdet, der kunne bringe sig yderligere foran. Denne gang var det tidligere Hobro IK-spiller Emil Berggreen, der kunne heade bolden i mål.

Efter det udbyggende føringsmål var Hobro IK igen tæt på. Denne gang er det Muamer Brajanac, der sender en god bold i dybden tilden hurtige Don Deedson Louicius. Angriberen løber også fra SønderjyskE-forsvaret, men afslutningen går snært forbi mål.

Kort før pausen var Don Deedson igen tæt på, da han sender en afslutning afsted på en nedfaldsbold fra et hjørnespark. Heller ikke her var heldet med Haitianeren.

Pause.

Hobro IK havde egentlig spillet en okay kamp og førte på de fleste statistikker ved pausen, bortset fra den vigtigste, målscoren.

Kort inde i 2. halvleg var det desværre kynismen, der viste sit grimme ansigt, da indskiftede Mikkel Hyllegaard udbyggede udeholdets føring efter en bold i dybden. Frederik Dietz fik klaret i første omgang, men riposten, faldt ned til Hyllegaard, der sparkede bolden i kassen.

Hobro IK havde nu et stort bjerg at bestige, men kæmpede ufortrødent videre. Umiddelbart efter målet kom Hobro IK frem til en triple chance. Et godt opspil, hvor Frederik Elkær slår et godt indlæg ind, det ender ved først Oliver Overgaard, så Emil Søgaard og til sidst Mathias Nygaard. Bolden går dog til sidst ud til hjørnespark.

Det hjørnespark blev også farligt, ved Laurs Skjellerup, der netop er blevet indskiftet. Desværre får han ikke træf på bolden og den går forbi mål.

Det var et rent bombardement fra Hobro IKs side nu, der for alvor pressede på. Denne gang et godt indlæg fra Don Deedson til bagerste stolpe, hvor Frederik Elkær dukkede op og sendte bolden på tværs til Muamer Brajanac, der fik foden på, men ikke ordentligt træf.

De gulblusede kløede på og kort efter var det igen tæt på. Denne gang efter et frispark, der bliver chippet til bageste og lagt af til Don Deedson, der sender en flot afslutning afsted. Afslutningen tager dog trekantssammenføjningen og ud til målspark. Målmanden havde ingen chance i denne situation.

SønderjyskE var omvendt helt væk og virkede selvfølgelig tilfredse med 3-0 føringen. Kort efter var Don Deedson igen på spil, da han dribler et par mand og afslutter mod fjerneste stolpe, men heller ikke her var heldet med angriberen.

Udeholdet var dermed også sjældne gæster i Hobro IKs felt, men efter 63 minutter var de på besøg igen. Denne gang en friløber, men Adrian Kappenberger kommer flot ud og redder bolden.

Hobro IK fortsatte det tunge pres og spillede sig frem til flere gode chancer. Danny Amankwaa og Villads Rasmussen, der kom ind, var med til at spille frem til flere gode muligheder via flere gode opspil. I denne situation, var det et godt opspil på højrekanten, mellem Laurs Skjellerup, Mathias Nygaard og Danny Amankwaa, der til sidst gav muligheden til Muamer Brajanac, men ind ville bolden ikke i dag.

Kort efter var den stærke angriber igen på spil. Denne gang med en meget kvalificeret afslutning fra kanten af feltet, men også denne sneg sig forbi målet.

Kort før tid gik Villads Rasmussen til baglinjen og sendte bold ind foran mål, hvor Laurs Skjellerup dukkede op, men han fik mistimet afslutningen, der til sidst gik forbi mål.

På trods af det store spilovertag og en rigtig flot præstation med mange chancer til følge, var det ikke nok til at slå et stærk og kynisk SønderjyskE-mandskab.