NordicBet Liga Foreningen

Hobro IK – Esbjerg fB – 22 May 2022

Hobro IK – Esbjerg fB – 22 May 2022

Hobro IK

Før dagens kamp mod Esbjerg fB på DS Arena, blev der taget afsked med fem spillere, der alle stopper i Hobro IK, ved udgangen af denne sæson. Det drejede sig om Christoffer Østergaard, Oliver Thychosen, Jacob Samnik, Oliver Klitten samt Aramis Kouzine. I selve kampen drejede det sig om, for Hobro IKs, at spille sig tættere på en 7. plads.

På trods af at Hobro IK ville jagte 7. pladsen, var det Esbjerg fB, der kom bedst fra start og allerede efter to minutter bragte gæsterne sig foran på en flot afslutning fra kanten af feltet.

Herefter overlod gæsterne initiativet til Hobro IK, men der skulle gå ca. 19 minutter før de gulblusede kom frem til den første rigtig store chance. Et godt højt pres, gjorde at Muamer Brajanac erobrede bolden. Han tænkte hurtigt og spillede Mikkel M.P. i dybden, men anførerens afslutning fra det lille felt, bliver til sidst blokeret ud til hjørnespark.

På trods af et stort spilovertag til hjemmeholdet og en masser hjørnespark til følge, blev det Esbjerg fB, der kunne bringe sig yderligere foran efter 31 minutter. Her var det Emil Holten, der scorede på en kontra.

Kort inden pausen var Oliver Klitten tæt på at reducere for Hobro IK. Efter klumpspil i gæsternes felt, falder bolden ned til Oliver Klitten, der får sendt en god afslutning afsted, men Højbjerg i Esjberg-målet hiver en verdensklasseredning frem og redder ud til hjørnespark.

I pausen foretog Martin Thomsen én udskiftning, da Mads Hvilsom kom på banen i stedet for Muamer Brajanac.

Indskiftede Mads Hvilsom stod også for 2. halvlegs første afslutning, da han efter et frispark, havde lusket sig over bagerst i feltet, hvor bolden blev slået mod. Her dukkede angriberen op og headede mod mål, men snært forbi.

Gæsterne fra Esbjerg fB ville ikke rigtig noget efter pausen og næste store chance tilfaldt derfor også Hobro IK. En fremstormende Frederik Elkær finder fikst Don Deedson med en cutback-aflevering, men desværre svigter den ellers så træfsikre angriber i denne situation.

Hobro IK spillede bedre og bedre og kort efter var det igen tæt på. Efter godt spil omkring Esbjergs målfelt, ender bolden til sidst ved Oliver Klitten, der sender en god afslutning afsted, men igen redder en velspillende Højbjerg i EFB-målet.

To minutter senere og Oliver Klitten på spil igen. Et hjørnespark bliver taget kort og ved bagerste stolpe stiger Oliver Klitten op og header mod mål, men afslutningen bliver clearet på stregen af en Esbjerg-forsvarer, hvilket giver et nyt hjørnespark. Dette bliver igen taget kort og sendt ind i boksen, her laver Emil Søgaard en flot detalje og kommer til afslutning. Denne bliver kun halvklaret og ryger ud for fødderne af Mads Hvilsom, som fra kort afstand ikke får træf på bolden og sender den derfor over mål.

Hjemmeholdet pressede fortsat på, men det var som at gæsternes mål var forhekset. Kort efter de førnævnte store chancer, var det så Justin Shaibus tur, til at få en stor chance. Han får bolden i feltet og vender flot, men bolden sniger sig akkurat forbi fjerneste stolpe.

Mads Hvilsom skulle dog komme på tavlen, da han i overtiden fik sparket bolden ind efter en assist af Emil Søgaard.

På trods af et kæmpe spil og chanceovertag til Hobro IK blev det Esbjerg fB, der trak det længste strå i dagens opgør, da gæsterne var uhyre effektive og scorede på de to chancer, de skabte i kampen. Omvendt fik Hobro IK ikke slået kapital af det store pres og de mange store chancer i kampen.

Kampfakta:
Hobro IK 1 – 2 Esbjerg fB (0-2)

Mål:

Hobro IK 0 – 1 Esbjerg fB, Marcus Mustac Gudmann (2. Min.)

Hobro IK 0 – 2 Esbjerg fB, Emil Holten (31. min.)

Hobro IK 1 – 2 Esbjerg fB. Mads Hvilsom (90. min.)

Hobro IK-opstilling:
Adrian Kappenberger
Emil Søgaard – Simon Jakobsen – Mads Eriksen
Oliver Klitten – Mads Freundlich – Mikkel M.P. (C) – Mathias Nygaard – Frederik Elkær

Don Deedson Louicius – Muamer Brajanac

Udskiftninger:

Ud: Muamer Brajanac – Ind: Mads Hvilsom (46. min.)

Ud: Mathias Nygaard – Ind: Danny Amankwaa (56. min.)

Ud: Mads Freundlich – Ind: Frederik Mortensen (56. min.)

Ud: Don Deedson Louicius – Ind: Justin Shaibu (70. Min.)

Ud: Oliver Klitten – Ind: Christoffer Østergaard (82. min.)

Ubenyttede spillere: Jacob Samnik, Frederik Dietz.

Advarsel:

Mads Freundlich, Hobro IK (11. min.)

Danny Amankwaa, Hobro IK (82. min.)

Dommer:

Patrick Ramon Gammelholm

Tilskuere:

1681

Tilbage til kampoversigt