NordicBet Liga Foreningen

HB Køge – Hobro IK – 28 May 2022

Hobro IK

Sidste kamp i dette års NordicBet Liga var på udebane mod HB Køge. En direkte kamp om syvende pladsen i ligaen, dog krævede det for Hobro IKs vedkommende en sejr med fire mål for at overgå HB Køge i stillingen.

Hobro IK kom derfor ud med et heftigt pres og allerede efter 10 sekunders spil, havde de gulbluset fået sendt en afslutning afsted. Desværre sad hovedstødet direkte på keeperen i HB Køge-målet.

Føringsmålet kom kort efter. Sebastian Avanzini erobrer flot på midten af banen og sender anfører Mikkel M.P. afsted. M.P. driver bolden flot frem og da han er nået helt til hjemmeholdets straffesparksfelt uden at blive forstyrret, svinger han højrebenet og sender bolden i kassen til 1-0.

HB Køge skulle dog hurtigt få lavet om på resultatet og blot fem minutter senere fik hjemmeholdet udlignet. Målet kom efter et kontraangreb, hvor HB Køge erobrede bolden på Hobro IKs banehalvdel og satte fart. De gulblusede nåede ikke på plads og til sidst var det nemt for Jacob Trenskow at sparke bolden den sidste del over stregen.

Det var en kamp der bølgede frem og tilbage med to angrebslystne mandskaber. Først var HB Køge tæt på. Adrian Kappenberger kommer godt ud af sit mål og sparker bolden væk. Denne ender dog ved en HB Køge spiller, der tager chancen fra midten af banen, men Adrian Kappenberger kommer flot tilbage og redder bolden ud på stolpen.

Kort efter var Hobro IK så tæt på at score, da Oliver Klitten sender et indlæg ind mod Mads Hvilsom, der i dag startede sin første kamp i sæsonen, men desværre blev ’Hvilo’ forstyrret i afslutningsøjeblikket.

Minuttet senere bragte hjemmeholdet sig så foran og igen på et kontraangreb. En bold på ydersiden af forsvaret gør at Joachim Rothmann kommer alene igennem. Angriberen tager et træk og sparker bolden ind bag en chanceløs Kappenberger i målet.

Hobro IK var kort efter tæt på at bringe sig tilbage i kampen på et hjørnespark, da Mads Eriksen kom højest, men bolden blev clearet på stregen. I stedet stak HB Køge afsted og scorede igen. På en hurtig kontra bragte HB Køge sig yderligere foran, da de igen løb fra Hobro-forsvaret. Til sidst kunne Effiong Nsungusi sparke bolden i kassen.

I pausen foretog cheftræner Martin Thomsen to udskiftninger i jagten på at komme tilbage i kampen. Frederik Dietz og Frederik Mortensen kom på banen i stedet for Sebastian Avanzini og Mads Eriksen.

2. halvleg var ikke mange minutter gammel, da Hobro IK kom til første afslutning efter pausen. Mads Hvilsom bliver sendt i dybden og får sendt en afslutning afsted, men desværre bliver den reddet af HB Køge-målmanden.

Hobro IK pressede på og det var tæt på efter godt 58 minutter. Efter et godt angreb og til sidst et godt indlæg fra Frederik Elkær, ender bolden i det lille felt. Her forsøger Mads Hvilsom at dreje rundt og få afsluttet, men desværre går afslutningen over mål. I situationen skulle den ellers så træfsikre angriber måske have ladet bolden ligge til Muamer Brajanac, der også kunne have kommet til en god afslutningsmulighed.

I stedet for et reduceringsmål til Hobro IK, øgede HB Køge deres føring, da Oscar Buch forsøgte sig fra lang afsted. Her kunne Hobro IK-mandskabet se bolden sejle i mål.

Hobro IKs reduceringsmål kom efter 71 minutter. Frederik Elkær tilkæmper sig et indkast, som han sætter hurtigt i gang. Her sender han Muamer Brajanac i dybden, der stensikkert sparker bolden i kassen. Angriberen scorede dermed sit syvende sæsonmål.

Kort efter var Muamer Brajanac på pletten igen. Godt opspil af Hobro IK, hvor Danny Amankwaa spiller Oliver Klitten i dybden. Oliver Klitten tager bolden til baglinjen og svinger indlægget ind mod Muamer Brajanac, der sikkert sparker bolden i kassen igen.

Hobro IK fortsatte det tunge pres. Igen var Oliver Klitten på spil og efter at have driblet tre mand, spiller han Frederik Mortensen fri til en god afslutning. Den defensive midtbanespiller får et rigtig godt træf på bolden, men må se sin afslutning blokeret på stregen. Riposten faldt ud til Frederik Elkær, der svingede venstrebenet, men han måtte se sin afslutning gå over mål.

Kort før slutfløjt var comebacket tæt på at blive fuldendt, da Muamer Brajanac bliver sendt i dybden. Han sprinter fra HB Køge-forsvaret og med sig på midten har han M.P., der har taget det tunge løb frem. Desværre er afleveringen fra Brajanac en smule for meget fart på.

4-4 scoringen kom dog umiddelbart efter. Justin Shaibu erobrer bolden i midtercirklen og stikker afsted fra hjemmeholdets forsvar og trykker på kassen. Afslutningen bliver måske afrettet en anelse og sejler i mål.

Dermed leverede Hobro IK endnu et vildt comeback i dette forår og går på sommerferie med et uafgjort resultat.

I de 14 kampe i det Afgørende Forår blev det til 13 kampe uden nederlag, hvilket resulterede i at vi endte som nummer 8 i NordicBet Ligaen sæson 21/22.