NordicBet Liga Foreningen

Hobro IK sælger egenudviklet spiller til den bedste norske række

Hobro IK sælger egenudviklet spiller til den bedste norske række

PRESSEMEDDELELSE
31-08-2023

Hobro IK har solgt Frederik Elkær, der har været i klubben siden 2019, hvor han som 17-årig skiftede Viborg FF ud med Hobro IK. Nu skifter den unge venstreback til Lillestrøm SK.

Den lynhurtige venstreback har i det seneste år gjort sig så bemærket, at flere klubber har vist interesse. Denne interesse er nu blevet konkret, da Lillestrøm SK har købt Frederik Elkær fri af hans kontrakt i Hobro. Frederik Elkær kom til Hobro IK som 17-årig og har siden da bygget enormt meget på sin fysik og sit spil.

Teknisk chef Lars Justesen er stolt over den udvikling Frederik Elkær har gennemgået i Hobro IK:

– Vi er enormt stolte over at sælge Frederik til Lillestrøm SK i den bedste norske række. Frederik har gennem sine fire år i Hobro IK taget kæmpe skridt i sin udvikling, hvor det især er gået stærkt det seneste år. Frederik har et stadigt stort uforløst potentiale, hvor han med sin enorme fart samt gode afslutnings- og pasningsfod har en pakke som få venstrebacks har.

I 2021 satte Hobro IK fokus på at udvikle egne talenter, føre dem op på førsteholdet og til sidste sende dem videre til en større adresse. Denne ring er ny fuldendt.

– Frederik bliver den første spiller, der er hentet til klubbens talentafdeling, som vi er lykkes med at føre op igennem vores talentafdeling, op på førsteholdet og som vi nu kan sælge til en større liga. På denne måde er ringen sluttet. Vi er spændte på at følge Frederiks fortsatte udvikling og se, hvor langt han kan nå i Norge.

Frederik Elkær har spillet 58 kampe for Hobro IKs førstehold, hvor det er blevet til 7 mål. I denne sæson har Frederik Elkær været kraftigt medvirkende til den flotte start som Hobro IK har fået, hvor han har leveret fire assists og et mål.

Venstrebacken siger selv om skiftet:

– Jeg har været sindssygt glad for min tid i Hobro IK, hvor jeg har udviklet mig enormt meget. Hobro IKs setup har været enormt gavnligt for mig, hvor jeg føler min udvikling aldrig har stået stille. Klubben har troet på mig siden jeg var ganske ung og husker glædeligt tilbage på min debut i 3F Superligaen, hvor jeg på daværende tidspunkt var den yngste debutant for klubben. Nu er tiden til, at jeg skal tage næste skridt i min karriere og i min udvikling. Jeg kommer til at savne Hobro IK, folkene i klubben og det stærke sammenhold, der er i og omkring Hobro IK. En stor tak til alle fans, partnere, frivillige, holdkammerater og trænere som jeg har mødt på min vej i Hobro IK. I har alle hjulpet mig i min udvikling.

Frederik Elkær har taget afsked med sine holdkammerater og er draget afsted til Lillestrøm SK. Vi ønsker Frederik Elkær alt held og lykke med karrieren.

Personlig partner for Frederik Elkær var Tandlægehuset Aars.