NordicBet Liga Foreningen

To praktikanter fortæller om deres oplevelser i Hobro IK

To praktikanter fortæller om deres oplevelser i Hobro IK

Af Søren Raun og Malte Ibsen

Vi har været i praktik i Hobro IK, vi valgte at komme herud og følge Martin Ingvorsen (Ungdomsudvikling Træner og rekrutteringsansvarlig) da vi selv spiller fodbold dagligt her i Hobro IK.

Så længe jeg kan huske, har vi altid spekuleret over, hvad en træner egentlig går og laver når han ikke er på banen. Vores formodning om hvad de egentlig går og laver var på det tidspunkt før praktikken, at de havde et helt normalt job ved siden af fodbolden, og var fodboldtrænere som hobby.

Det fandt vi hurtigt ud af var en fejl konklusion. Mange trænere her i klubben går i skole og kommer op på DS så snart de har fri, hvor de så derefter sidder resten af dagen og laver træningsplaner, laver licens arbejde, finder videoklips af spillere, analyserer kampe, hjælper med indover første division osv.

De trænere der er ude i klubben går ikke på arbejde fordi det er deres arbejde, det gør de fordi det er deres passion og det er det de brænder for at gøre. Det synes vi er virkelig fedt, fordi det giver en anden effekt end det gør på andre arbejdspladser. Vi kan se at trænere hygger sig samtidig med at de laver deres arbejde. Det vi synes trænerne i klubben er specielt gode til, er at dele alle deres overvejelser med de andre trænere og diskutere om det er det rigtige eller forkerte at gøre. Det tror vi giver nogle bedre arbejdsforhold, hvilket giver bedre vilkår for at få lavet mere, når man er på arbejde. Vi følte os i hvert fald hjemme, da vi var i praktik af den grund.

Noget vi også har bidt mærke i, er at det jo ikke kun er os spillere der har en drøm om at opnå store ting i deres karrierer samt nå et hvis niveau ligesom os spillere.