NordicBet Liga Foreningen

Ny licens til Hobro IK

Ny licens til Hobro IK

For fjerde år i træk har Hobro IK ungdom fået tildelt DBUs ungdomslicens, der giver deltagelse i DBUs ungdoms division for U19 og U17, som er det næsthøjeste niveau på talentsiden.

Fredag 6. maj blev det offentliggjort, at Hobro IK fastholder deres position i DBUs licenssystem. Licenssystemet er en samlet bedømmelse fra 1-5 stjerner, hvor man bedømmes på 7 områder (Strategi, Organisation, Hold udvikling, Individuel udvikling, Talent identifikation, Faciliteter og Produktivitet) og ud fra disse områder får en samlet score. Denne gang er licensen 2 årig, og Hobro IK placerer sig på en 25 plads.

Talenchef Rasmus Kjærsgaard er glad for tilbagemeldingen:

”Vi har haft licens siden DBUs indførelse af stjernesystemet i 2019, og vi kan ud fra den samlede tilbagemelding fra DBU se, at vi endnu engang har forbedret os, hvilket giver et godt billede på det kæmpe arbejde, som bliver lavet i Talentafdelingen hver dag. Vi kan notere, at vi for første gang nogensinde har opnået 2,5 stjerne, mod de 2 stjerner vi tidligere har haft.”

At Hobro IK fastholder DBU-licensen, er en vigtig del af klubbens strategi om at udvikle spillere til førsteholdet.

”Vi har det seneste års tid set, at vores talentudvikling begynder at give udbytte på 1. Divisionsholdet, hvor Frederik Dietz og Frederik Elkær allerede er tæt med omkring holdet, og Mads Freundlich byder sig mere og mere til på holdet. Frederik Dietz og Mads Freundlich er begge årgang 2003, og dermed stadig U19 spillere.”

Netop Årgang 2003 var den første årgang, er den første årgang, der har været i igennem talentarbejdet, da de tilbage i 2015 kom til klubben som U13 spillere.

”Når jeg kigger vores ungdomsafdeling igennem i de respektive årgange, kan jeg se et stort potentiale i de spillere, der er på vej, og sammenholdt med vores U23 hold (Jyllandserien) er der grund til stor optimisme omkring talentarbejdet,” slutter Rasmus Kjærsgaard