Hobro IK – Vendsyssel FF – 23 May 2021

Hobro IK

Pinsesolen og det gode spil udeblev denne pinsesøndag på DS Arena. Der stod ”lokalopgør” mod Vendsyssel FF på menuen, og det var tydeligt at se, at det var de nordjyske rivaler der havde mest på spil til dagens opgør.

Inden det nordjyske ”lokalopgør” kunne fløjtes i gang, skulle man hylde- og sige tak for indsatsen til Christian Cappis, Imed Louati, Hugo Andersson, Amel Mujanic og Anton Skipper, alle fem spillere er færdige i klubben efter denne sæson. Stor tak for indsatsen til alle fem.

Første store chance kom til Hobro IK efter godt 4. minutters spil. Årets spiller i Hobro IK, Mathias Haarup, kommer fri igennem i gæsternes venstre side, og herfra finder han Imed Louati, der fra en fri position i feltet mistimer afslutningen.

Blot et par minutter senere var hjemmeholdet nærgående igen. Efter en hjørnespark ender en returbold for fødderne af Jacob Tjørnelund som finder Hobro IKs nummer 13, Frederik Dietz, men afslutningen fra den unge klubmand ender lige i favnen på Peter Friis i Vendsyssel-målet.

I det 16’ minut er det gæsterne fra Vendsyssel der er tæt på at bringe sig foran. Gæsternes Dusan Jajic får serveret en bold lige pandebrasken, men på imponerende vis formår han, at heade bolden forbi mål.

Efter en halv times spil kunne Vendsyssel FF juble, Lasse Steffensen modtager en stikning i højre side af banen og alene med Adrian Kappenberger bringer han sikkert gæsterne foran 1-0.

Kort inden pausen er det igen gæsterne der er nærgående. Men ”heldigvis” lander bolden for fødderne af Vendsyssels nummer 8 Dusan Jajic, der brænder sin anden 100% chance i kampen.

Mere skete der ikke i første halvleg, som der for hjemmeholdet var lige så grå og trist, som vejret over DS Arena.

Michael Kryger og resten af trænerteamet brugte pausen på at foretage en udskiftning, ud gik Amel Mujanic og ind kom Christian Hørby.

Efter en sløj første halvleg skulle der andre boller i suppen, og det var et tændt hjemmehold der kom ud til anden halvleg. De første 10 minutter efter pausen bød på tre store muligheder til hobrogenserne, største chance tilfaldt Danny Amankwaa, der fra en fri position i feltet, ikke formåede at udplacerede gæsternes målmand.

Bedst som Hobro IK var ved at vise tænder og arbejde sig ind i kampen, var det gæsterne fra Hjørring som bragte sig foran 2-0. Efter en omstilling kom gæsternes Muhammed Cham helt alene igennem Hobro-forsvaret, og han kunne sikkert udnytte duellen alene med Adrian Kappenberger.

2-0 scoringen punkterede kampen, og på trods af et par halve chancer til det gul-klædte hjemmehold var der ikke meget, at berette om i de sidste 30 minutter af kampen. Det skulle lige være at unge Emil Seedorf, normalvis U19-spiller, fik debut for Hobro IKs førstehold.