NordicBet Liga Foreningen

Hobro IK – Vendsyssel FF – 30 Jul 2021

Hobro IK

Hobro IKs første hjemmekamp i sæsonen 2021/2022 i NordicBet Ligaen blev spillet fredag aften på DS Arena i Hobro. Hobro IK-mandskabet skulle rejse sig ovenpå nederlaget i sæsonpræmieren.

På en flot solskinsrig sommeraften i Hobro, var Vendsyssel FF på besøg i Østerskoven, hvor der var tre vigtige point på spil. Begge hold jagtede første sejr i sæsonen og det kunne ses på to aggressivt spillende mandskaber.

Selvom der var god aggressivitet, udeblev chancerne for begge mandskaber og der skulle gå næsten 25 minutter af kampen før den første reelle chance kom og denne tilfaldt Hobro IK. Denne kom efter et hjørnespark, sparket af Jacob Tjørnelund, der ender i panden af Simon Jakobsen, men forsvarsspilleren hovedstød bliver reddet af den nye målmand i Vendsyssels mål, Lukas Jonsson.

Til sidst i 1. halvleg bragte Vendsyssel FF sig foran efter et hjørnespark. Bolden faldt ned til afslutning, som Anders Bærtelsen fik rettet af og dirigeret i mål.

Kort efter var gæsterne tæt på igen, ved den tidligere Hobro IK-spiller Zander Hyltoft, men Adrian Kappenberger kom flot ud af målet og reddede friløberen.

Cheftræner Martin Thomsen foretog ingen ændringer i pausen.

Vendsyssel FF kom bedst ud til 2. halvleg og efter to minutter får den omskolede forsvarsspiller, Lasse Steffensen, en kæmpe chance. Helt fri foran mål, sparker han dog snært forbi mål.

Hobro IK spillede sig bedre ind i kampen og jagtede det udlignende mål. Først i to omgange efter hjørnespark og efterfølgende efter et godt rush af Mathias Haarup, der kom til afslutning, men desværre måtte han se sin afslutning reddet ud til hjørnespark. Det efterfølgende hjørnespark blev slået af Jacob Tjørnelund og blev i første omgang clearet, dog direkte ud i fødderne på Mikkel M.P., der trykker til den første gang. Den flotte afslutning, fra anføreren, ryger dog på undersiden af overliggeren og ud i spil igen.

Øjeblikke senere er det flot spil af Oliver Klitten, der driver bolden frem. Han finder en fremstormende Jacob Tjørnelund, der kommer til baglinjen og sender et farligt indlæg ind mod pletten, hvor Mathias Nygaard kommer frem til afslutning, men desværre igen, udenfor målrammen.

Efter Lasse Steffensens afslutning kort inde i 2.halvleg, stod der Hobro IK på det hele og der var konstant pres mod Vendsyssel FFs mål. Og det udlignende mål kom efter ca. 1 times spil, endelig!

Målet kom efter et flot rush af Mathias Haarup, hvor han løber fra sin direkte modstander og ned til baglinjen. Venstrebacken sender indlægget ind mod pletten, hvor Oliver Klitten dukker op. Klittens første afslutning bliver blokeret, men falder ned til offensivspillerenes venstreben, hvorefter han stensikkert sparker bolden i nettet.

Mathias Haarup var her der og alle vegne og igen løb han fra alt og alle i et vanvittigt offensivt løb. Han spiller indskiftede Don Deedson Louicius fri på kanten af feltet. Den hjemvendte haitianske landsholdsspiller afslutter mod fjerneste stolpe, men Vendsyssels målmand disker op med en verdensklasse redning og redder bolden ud til hjørnespark.

Med få minutter igen af kampen fik Christoffer Østergaard sit comeback i Hobro-trøjen. Thomas Junge kom også på banen og fik sin debut for Hobro IK.

Selvom Hobro IK lagde et kæmpe pres til sidst i kampen, ville bolden ikke i mål og kampen endte derfor uafgjort 1-1.