Hobro IK – Nykøbing FC – 23 Aug 2021

Kampreferat

Af Oliver Bach Kristensen

Hobro IK tog mandag aften imod Nykøbing FC i 6. runde af NordicBet ligaen.

Hobro IK kom rigtig godt fra start i kampen, efter Haarup driver bolden frem og sendte den videre til Don Deedson, som fik trykket en god afslutning afsted, men som endte med at blive reddet.

Kampen blev herefter meget jævnbyrdig, hvor Nykøbing FC sad på det meste af boldbesiddelsen, men hvor Hobro IK til gengæld så farlige ud på kontraerne, hvilket Don Deedson for det meste stod bag.

Efter 22 minutters spil, dribler Deedson sig flot igennem midten af Nykøbing FC forsvaret, hvor det så ud til at skulle have været et frispark på kanten af feltet til Hobro IK. I stedet endte det med at blive dømt længere tilbage på banen.

Deedson var igen på spil efter godt en halv times spil, hvor en lang bold fra Haarup blev headet videre fra M.P og lagt i dybden til Deedson, som fik en fin afslutning sendt afsted. Kort efter var Haarup på et godt rush fra sin back position og kom helt op ved Nykøbing FC’s felt, som så endte med et hjørnespark til Hobro IK.

Fem minutter før pausen fik Nykøbing FC spillet sig frem i venstre side af feltet og fik lagt et kompetent indlæg til bagerste stolpe som Mathias Kristensen kunne heade ind til 0-1.

Nykøbing FC kom til en farlig kontrasituation kort før pausen, men Haarup trak nødbremsen og modtog et gult kort efter 44 minutters spil.

Efter fine takter fra Hobro IK, var gæsterne skarpest i første halvleg. Stillingen ved pausen var således 0-1.

7 minutter inde i anden halvleg bragte Nykøbing FC sig yderligere foran. Målet kom efter flotte kombinationer igennem Hobro IK forsvaret. Målscoren var Nicolai Jessen.

Efter 55 minutter kæmpede Haarup sig godt igennem endnu engang og var meget tæt på at få tilkæmpet sig et straffe efter at blive tacklet inde i feltet. Hobro IK pressede dog fortsat på for at få det reducerende mål i opgøret. De fik flere hjørnespark i streg og et par farlige indlæg, men den sidste skarphed manglede.

Hobro IK fik merit for deres gode pres på Nykøbing FC, da Haarup kom frem i feltet i højre side og fik køligt afsluttet bolden ind i det lange hjørne til 1-2 efter 65 minutter.

Hobro IK fortsatte det massive pres i denne fase, hvor der var optrak til flere chancer for Hobro IK. Den indskiftede Frederik Elkær havde blandt andet en meget kompetent afslutning fra kanten af feltet.

Nykøbing FC klarede det værste pres fra Hobro IK og begyndte så småt at komme tilbage i opgøret rent spillemæssigt. Hobro IK kom dog frem til en rigtig god chance efter 87 minutter, da Frederik Elkær sendte et indlæg ind til Amankwaa som fik den tæmmet, men ikke nåede at få en ordentlig afslutning afsted, inden målmanden var for tæt på ham og bolden blev derfor clearet på stregen.

Hobro IK fik  sat et godt pres på Nykøbing FC i slutfasen endnu engang. M.P kom først til god chance inde i feltet, men hovedstødet endte med at gå over mål. Nykøbing FC vandt dermed 1-2 på DS Arena.