Hobro IK – Fremad Amager – 06 May 2021

Hobro IK

Torsdag aften var der endnu engang lagt op til en sand gyser, en nøglekamp om livsvigtige point da Hobro IK fik besøg af Fremad Amager.
Det skulle blive en forløsende aften for de gul-klædte der med flot spil og tre point kunne forkæle hjemmepublikummet på DS Arena.

Vigtigheden af kampen var ikke til at tage fejl af, og det var en flok tændte hobrogensere der var klar fra kampens start. Man forsatte de gode takter fra anden halvleg i søndagens kamp i Hjørring.

Første mulighed til hjemmeholdet tilfaldt Imed Louati, efter et fint opspil i venstre side mellem Danny Amankwaa og Jacob Tjørnelund, sendte sidstnævnte et indlæg ind i panden på Louati, som desværre ikke kunne styre bolden indenfor målrammen.

Men på trods af en tung spil-mæssig dominans til hjemmeholdet, var der ikke mange chancer at berette om i kampens første tredjedel.

De efterfølgende minutter fortsatte uden de helt store chancer til nogen af holdende, gæsterne fra Amager kom mere på bolden, men det var tydeligt, at begge mandskaber havde svært ved at finde nøglen til at dirke hinandens forsvar op.

Derfor lignede det også længe en målløs første halvleg, lige indtil at hjemmeholdets Mikkel M.P. ville det anderledes. I løbet af de sidste fem minutter bragte den lokale knægt sig i fokus over to omgange, først da han pludselig stod helt fri ved bagerste stolpe i gæsternes felt, men skarpheden manglede og han mislykkedes totalt i afslutningen. Skarpheden var til gengæld til stede kort tid efter, ”M.P” modtog bolden på kanten af feltet og sparkede resolut til læderet, der fandt vejen hele vejen ind bag Jacob Pryts Larsen i Fremad Amager-målet.

Dermed kunne de gul-klædte værter gå til pauseteé med en 1-0 føring i rygsækken.

Fra anden halvlegs start foretog Hobro IK en udskiftning, Simon Skov Jacobsen måtte udgå og han blev erstattet af Alexander Baun.

Tilskuerne på DS Arena skulle blot bruge 12 minutter af anden halvleg før de igen fik noget at juble over. Gæsterne blev fanget i en omstilling, og Imed Louati fandt flot aftenens hurtigste mand på Amerikavej, Jacob Tjørnelund havde overhalet alt og alle og modtog bolden lidt udenfor gæsternes felt, efter en enkelt skudfinte sendte han svesken afsted mod målet, afslutningen snød Amager-keeperen og gik ind ved foden af nærmeste stolpe. 2-0 til Hobrogenserne!

Efter 2-0 scoringen var det som om, at værterne slap tøjlerne og diskede op med flot offensivt spil. Det var noget hjemmepublikummet kunne bruge, ”Olé, Olé” lød det fra tribunerne i takt med at pasningsspillet flød for hjemmeholdet.

Efter 86 minutters spil var der igen høj applaus på DS Arena, denne gang var det dog ikke på grund af en scoring til hjemmeholdet. Det var i stedet for at klappe den lokale Frederik Dietz ind til sin debut for Hobro IK, og med nummer 13 på ryggen gav han gode minder til fansene om hans onkel, klublegenden Mads Justesen.

I slutningen af kampen forsøgte ”Amar’kanerne” at ligge et pres ned mod Hobro-målet, men det blev aldrig rigtig farligt, og dermed kunne spillerne og fansene fra Hobro IK smage sejrens sødme for første gang i en lang tid.