NordicBet Liga Foreningen

Hobro IK – Fredericia – 11 Mar 2022

Hobro IK

Efter to sejre på stribe skulle Hobro IK i aftenens opgør mod FC Fredericia forsøge at udbygge stimen. Tidligere på dagen offentliggjorde Hobro IK salget af Mathias Haarup og det var dermed sidste hjemmekamp for den dygtige wingbacks vedkommende. Inden kampen blev også Kasper Høgh hyldet for hans tid i Hobro IK.

Begge hold startede i et højt tempo og der skulle ikke gå længe før, at første chance i kampen kom. Denne tilfaldt Hobro IK, da Mathias Haarup sendte et flot indlæg ind efter Muamer Brajanac. Den stærke angriber kom også først på bolden, men hovedstødsafslutning gik desværre et stykke forbi.

Kort efter var Hobro IK på spil igen og igen med Mathias Haarup som oplægger. Wingbacken tog sagen i egen hånd og driblede forbi tre FC Fredericia-spillere og fandt derefter Don Deedson Louicius i boksen. Desværre til det mindre farlige højreben og afslutningen blev blokeret.

Udeholdet bed også fra sig, men søgte mest angreb på omstillinger og i de situationer, der var, kom der en gulbluset i vejen.

Dette var desværre kun tilfældet indtil 18 minutters spil, hvor gæsterne fik et frispark efter et indkast, der blev taget 15 meter fra det sted at bolden rendte ud. Det blev sendt ind i panden af Peter Makrillos, der kunne heade bolden i mål bag en chanceløs Adrian Kappenberger i målet.

Hobro IK skulle nu presse på for det udlignende mål og det var tæt på at komme kort efter. Et godt pres på keeperen af Don Deedson, gjorde at målmanden sparkede direkte ud i fødderne på Muamer Brajanac. Angriberen fik sendt en kvalificeret afslutning afsted, men desværre nåede Fredericia-målmanden tilbage og reddede bolden.

Hjemmeholdet havde nu fat i den lange ende og kom frem til flere gode chancer, men uden den sidste skarphed. Denne skarphed skulle dog komme efter 32 minutters spil og dette efter et hjørnespark. Et godt slået et af slagsen blev rettet af flere gange af Fredericia-spillere og til sidst ind over målstregen til det udlignende mål.

Cheftræner Martin Thomsen foretog ingen ændringer i pausen.

Der skete ikke meget i starten af 2. halvleg og vi skulle helt hen til det 63. minut før der for alvor kom action. Et hjørnespark bliver slået ind i boksen af Mikkel M.P. og efter en masse tumult og boldhopperi falder kuglen ned til Abdoul Yoda, der resolut sparker bolden i kassen.

Syv minutter senere var Hobro IK tætte på igen. Mikkel M.P. erobrer bolden og sender Deedson afsted. Han løber selv i dybden og får bolden igen. Han sparker bolden forbi målmanden, men desværre på stolpen og ud. Uheldigt i denne situation.

Hobro IK stod dybt i sidste del af 2. halvleg og forsvarede sig godt. Det gav plads i omstillingerne, hvor især Deedson var farlig. Med 10 minutter igen sætter han sin direkte modstander, sprinter til baglinjen og finder Muamer Brajanac, der sikkert kan sparke sit fjerde mål i kassen til stillingen 3-1, hvilket også bliver kampens resultat.