NordicBet Liga Foreningen

Hobro IK – Vejle Boldklub – 14 Oct 2022

Hobro IK – Vejle Boldklub – 14 Oct 2022

Hobro IK

Der var tid til et afbræk fra NordicBet Ligaen, da FC København gæstede DS Arena. Der var masser af folk på lægterne til at heppe på de gulblusede i jagten på avancement i en kamp, der måtte helt ud i en straffesparks konkurrence for at finde en afgørelse.

Det var selvsagt FC København, der satte sig på spillet fra start, men det var Hobro IK, der skulle vise sig at være det farligste hold i kampens indledning. Allerede efter fem minutter dukkede Mads Freundlich nemlig op ved kanten af feltet og kanonerede bolden i kassen. Det var Mads Freundlichs første seniormål i den gule trøje.

Udeholdet tog herefter igen initiativet i kampen og pressede på. Dette var lige ved at give pote, da en afslutning bliver rettet af og sejler i mål. Spilleren som bolden bliver rettet af på, er en FCK-spiller i offside position og målet bliver derfor annulleret.

Kort efter var udeholdet på spil igen, da en præcis aflevering bliver sendt ind i feltet, men Jonathan Fischer, der i dag fik sin hjemmebanedebut, kom flot ud af sit mål og reddede afslutningen fra det lille felt.

Jonathan Fischer var storspillende i målet og midtvejs i 1. halvleg hev han endnu en vanvidsredning frem, da Rooney Bardghji kom alene igennem. Den store målmand kom flot ud af sit mål og reddede bolden i sidste øjeblik.

Hobro IK bed sporadisk fra sig og efter den halve time var Danny Amankwaa, Muamer Brajanac og Mads Freundlich tæt på at kombinere sig igennem, men FCK havde også en målmand med, der i denne situation opsnappede bolden.

Hjemmeholdet lurede på omstillingerne og var tæt på at blive farlige i flere situationer. Denne gang ved Jacob Tjørnelund, som Abdoul Yoda flot sender afsted i dybden. Den erfarne venstrebacks afslutning, går dog forbi fjerneste opstander.

I pausen skiftede Hobro IK en spiller, da Victor Bak måtte forlade banen. Ind kom Oliver Overgaard. I pausen skiftede FCK Mohamed Daramy og Viktor Claesson ind.

Efter pausen var det igen FCK, der satte sig på spillet. Dette var tæt på at give pote for udeholdet, da de fik et straffespark efter 55 minutters spil. Dette sparkede Orri Oskarsson dog forbi.

Midtvejs i 2. halvleg gik den dog ikke længere, da David Khocholava steg højest af alle efter et frispark og stangede udligningen i nettet.

Målet kunne Jonathan Fischer ikke gøre noget ved, men han kunne dog gøre noget ved den friløber som FCK fik efter godt 75 minutters spil. Emil Søgaard hjalp til med at få forstyrret afslutningen i sidste øjeblik og herefter var Jonathan Fischer en sikker sidste skanse.

Hobro IK var dog slet ikke færdige og bød de danske mestre flot op til dans. Efter 78 minutter var Don Deedson Louicius tæt på at bringe de gulblusede i front, da han tager et flot træk på kanten af feltet og sparker mod det lange hjørne. Bolden sniger sig dog forbi.

Med ti minutter tilbage af kampen fik Hákon Haraldsson rødt kort, efter han modtog sit andet gule i kampen. Denne gang for film.

Dermed måtte kampen ud i forlænget spillet.

I første minut af den forlængede spilletid, kom den eneste reelle chance i de to gange 15 minutters ekstra tid. Afslutningen fra bagerst i feltet gik dog i sidenettet og Hobro IK kunne dermed knokle videre for at få det førende mål. Desværre blev Jesper Bøge skadet og da de gulblusede, ikke havde flere indskiftninger tilbage måtte Jesper Bøge fortsætte. Han kunne dog ikke andet end stå i angrebet og forsøge at skærme afleveringer fra FC København.

Der kom ikke flere store chance i den forlængede spilletid og dermed skulle afgørelsen findes efter straffespark. Her trak FCK sig sejrrigt ud, da Matthew Ryan reddede Hobro IKs fjerde spark, som Don Deedson Louicius sparkede. Herefter afgjorde FCK det på deres femte og sidste spark.

Kampfakta:
Hobro IK 1 – 1 FC København (1-0)

Efter straffesparksafgørelse:

Hobro IK 3 – 5 FC København

Mål:

1-0 Mads Freundlich, Hobro IK (5. min.)

1-1 David Khocholava, FC København (67. Min.)

Hobro IK-opstilling:
Jonathan Fischer
Emil Søgaard – Simon Jakobsen – Frederik Dietz
Victor Bak – Abdoul Yoda – Mathias Nygaard – Mads Freundlich – Jacob Tjørnelund

Danny Amankwaa – Muamer Brajanac

Udskiftninger:

Ud: Victor Bak – Ind: Oliver Overgaard (46. min.)

Ud: Jacob Tjørnelund – Ind: Frederik Elkær (58. min.)

Ud: Muamer Brajanac – Ind: Laurs Skjellerup (58. min.)

Ud: Danny Amankwaa – Ind: Don Deedson Louicius (67. min.)

Ud: Mads Freundlich – Ind: Jesper Bøge (80. min.)

Ud: Simon Jakobsen – Ind. Villads Rasmussen (95. min.)

 

Ubenyttede spillere:

Adrian Kappenberger, Daniel Jakobsen.

Udvisning:

Hákon Haraldsson, FC København (80. min.) (Dobbelt gult)

Advarsel:

Lukas Lerager, FC København (68. Min.)

Hakon Haraldsson, FC København (70. min.)

Hákon Haraldsson, FC København (80. min.)

Abdoul Yoda, Hobro IK (86. min.)

William Clem, FC København (98. min.)

Kevin Diks, FC København (110. min.)

Tilskuere:

3054

Dommer:

Jens Maae

Tilbage til kampoversigt
Hobro IK – Vejle Boldklub – 14 Oct 2022
Hobro IK – Vejle Boldklub – 14 Oct 2022