NordicBet Liga Foreningen

Jacob Tjørnelund stopper i Hobro IK efter 10 års tro tjeneste

Jacob Tjørnelund stopper i Hobro IK efter 10 års tro tjeneste

PRESSEMEDDELELSE
9-11-2023

Hobro IK siger ved årets udgang farvel til Jacob Tjørnelund som spiller, da venstrebacken ikke får forlænget sin aftale med klubben. Det loyale Hobro-koryfæ takker dermed af efter 10 år i klubben.

Jacob Tjørnelund kom til Hobro IK i vinteren 2014, da Hobro IK var godt på vej mod Superligaen. Dette blev som bekendt en realitet og starten på et 10-årigt eventyr i den gule og blå trøje for den hurtige venstreback. Efter to år i Superligaen med sejre over FC København, Brøndby IF og mange andre, gik turen så ned i 1. Division i en enkelt sæson, før Hobro IK og Jacob Tjørnelund igen var at finde i Superligaen. Denne gang i tre sæsoner, hvor det blandt andet blev til en syvende plads i grundspillet i sæsonen 2017/2018, inden turen igen gik ned i 1. Division. Det blev dermed til godt 100 Superligakampe for Jacob Tjørnelund i den gule trøje og i skrivende stund 199 kampe i alt for klubben.

Lars Justesen, der er tekniskchef i Hobro IK, sætter ord på den svære afsked med Jacob Tjørnelund:

– Det har været en enormt svær beslutning ikke at forlænge kontrakten med Jacob Tjørnelund, men der er flere faktorer, der har spillet ind. Desværre har Jacob været ramt af en del skader i den seneste periode og med en skrumpende økonomi har beslutningen været nødvendig. Der er ingen tvivl om, at Jacob bliver et kæmpe savn for klubben, både indenfor og udenfor kridtstregerne, hvor ’Tjørne’ har været en fantastisk ambassadør for os.

Igennem de seneste sæsoner har Hobro IK måtte skære ned på økonomien grundet tilværelsen i 1.Division, hvilket gav svære resultatmæssige perioder, men også plads til at satse mere på egne talenter. Og her viste Jacob Tjørnelund for alvor, hvilken klubmand han er:

– Især i de svære perioder har Jacob vist sig frem som en leder og rollemodel og vist vejen for vores unge trup. Han har trådt forrest når det har været nødvendigt og sat sig selv ud over holdet i de perioder, hvor han enten ikke har spillet eller været skadet. Jeg har i alle årene set en spiller med kæmpe hjerte for klubben, men især i de seneste sæsoner har jeg set en spiller, med kæmpe gult og blåt hjerte, der har været en rollemodel for mange unge spillere, hvor Frederik Elkær kan ses, som et godt eksempel på, at Jacob satte klubben først og bidrog i udviklingen af Elkær.

Jacob Tjørnelund er ked af at eventyret slutter her, men forstår klubbens beslutning:

– Det er klart, at da jeg fik beskeden, var det den besked jeg frygtede mest at få og jeg fik et sug i maven og en klump i halsen. Og det gjorde jeg, fordi jeg skal sige farvel til et sted, der betyder rigtig meget for mig, et sted, der har været en central del af mit liv i 10 år og det, at jeg ikke skal køre ned ad Amerikavej og møde ind på DS Arena efter nytår bliver svært for mig. Alle stunderne med mine holdkammerater, trænere, ledere, frivillige og partnere i klubben vil jeg aldrig glemme. Det er jer, der har været med til at gøre tiden i Hobro IK speciel. Jeg har nydt og elsket hvert sekund af min tid i den gule trøje og der er ingen sure miner overfor nogen i klubben over den beslutning, der er truffet. Jeg vil altid følge Hobro IK som fan, en klub jeg aldrig glemmer.

Hobro IK ønsker Jacob Tjørnelund alt muligt held og lykke med hvad fremtiden bringer. Tak for det hele, ’Tjørne’.

Jacob Tjørnelund vil få overrakt blomster til kampen d. 13. november mod Hillerød, men vil blive hyldet for sin tid i Hobro IK i det nye år.

Individuel spillerpartner på Jacob Tjørnelund er Helles Køkken.

Jacob Tjørnelund stopper i Hobro IK efter 10 års tro tjeneste
Jacob Tjørnelund stopper i Hobro IK efter 10 års tro tjeneste