NordicBet Liga Foreningen

Hobro IK skriver kontrakt med talent fra egne rækker

<strong>Hobro IK skriver kontrakt med talent fra egne rækker</strong>

PRESSEMEDDELELSE
24-07-2023

Hobro IK har skrevet kontrakt med den 17-årige Mikkel Boye, der har været i klubbens ungdoms- og talentafdeling siden U13. Det unge talent er blevet udstyret med en treårig kontrakt.

Hobro IK har skrevet kontrakt med den blot 17-årige Støvring-dreng Mikkel Boye, der dermed får sin første professionelle kontrakt. Mikkel Boye følger dermed i Frederik Dietz’ fodspor og bliver det næste talent i rækken, der tager turen fra U13-holdet og hele vejen igennem Hobro IKs ungdoms- og talentafdeling og op til førsteholdet.

Mikkel Boye trænede første gang med klubbens NordicBet Liga-mandskab tilbage i november 2022, hvor han efter et flot kalenderår for U16- og U17-holdet, havde vist så gode takter, at han skulle testes af på førsteholdet. Et kalenderår i talent- og ungdomsafdelingen, hvor det blev til hele 25 mål. Siden da har Mikkel Boye trænet fast med Hobro IKs førstehold og i foråret kom debuten så for den unge nordjyde, da han blev skiftet ind i kampen mod HB Køge d. 26. maj.

Teknisk chef Lars Justesen sætter ord på den unge angriber:

– Mikkel Boye er selvsagt en spiller vi kender rigtig godt, da han har været i klubben siden han var U13-spiller. Mikkels udvikling har for alvor taget fart det seneste år, hvor han faktisk er blevet omskolet fra forsvarsspiller til angriber, hvilket må siges at være godt set, da han i 2022 scorede hele 25 mål. Mikkel er en stor og fysisk angriber, der bruger sin krop godt og samtidig formår at kunne indgå i de små kombinationer. Mikkels målsnit på talentholdende viser også, hvor god en afslutter han er.

Hobro IK har i de senere år udviklet flere spillere, der har taget turen fra klubbens talentafdeling og op til førsteholdet, men kun Frederik Dietz og Mikkel Boye har taget turen helt fra U13. Af andre talenter, der har taget turen fra talentafdelingen kan Mads Freundlich og Frederik Elkær blandt andre nævnes og nu står det næste skud på stammen altså klar. Lars Justesen fortæller mere:

– I den seneste tid, hvor Mikkel har trænet med, er vi blevet bekræftet i, at han har et kæmpe potentiale, som vi skal forsøge at forløse. Vi har i samråd med vores transitionstræner og talentchef, lagt en god plan, der skal sikre Mikkels fortsatte udvikling i klubben.

I foråret 2023 blev Mikkel Boye rykket op fra U17-holdet til U19-holdet og også her har den unge angriber vist sig flot frem med 3 mål i otte kampe. Hen over sommeren er angriberen blevet første års U19-spiller, men nu altså også kontraktspiller i Hobro IK.

Mikkel Boye er stolt over at have skrevet under på en kontrakt med Hobro IK:

– At skrive under på min første kontrakt med Hobro IK er en drøm, der går i opfyldelse. Klubben betyder sindssygt meget for mig. Det er et sted, jeg har spillet siden U13, hvor jeg startede i talentsetuppet i klubben og jeg skylder en stor tak til alle trænere og medspillere for at bidrage til min udvikling. Martin Thomsen og resten af trænerteamet samt spillertruppen har taget vildt godt imod mig, hvilket har gjort det nemt at glide ind i truppen. Jeg er stolt over allerede at have fået min debut og jeg håber, at det bliver til mange flere optrædener på DS Arena i fremtiden.

Den unge angriber skal efter sommeren starte på STX i Hobro, som altså nu skal kombineres med førsteholdsfodbold i Hobro IK.

’- Der er lagt en god plan for mig fra klubbens side, hvor jeg får mulighed for at kombinere fodbolden og STX-uddannelsen. Planen er nu, at jeg fortsat skal træne med U19-holdet i kombination med faste træningspas med førsteholdet. Jeg føler mig rigtig godt tilpas i klubben og med de rammer, der er blevet sat op for mig, er jeg sikker på, at det er det helt rigtige sted for mig at fortsætte min udvikling.

<strong>Hobro IK skriver kontrakt med talent fra egne rækker</strong>
<strong>Hobro IK skriver kontrakt med talent fra egne rækker</strong>