NordicBet Liga Foreningen

Ny talentchef og head of coaching i Hobro IK

Ny talentchef og head of coaching i Hobro IK

Igennem foråret er der sket nogle ændringer i setuppet omkring ungdoms- og talentafdelingen, der har sat en strategisk proces i gang, om hvorledes det sportslige- og administrative setup skulle se ud. Mads Kjær er overgået fra rollen som head of coaching til at være U19-cheftræner og Rasmus Kjærsgaard har valgt at stoppe som talentchef i klubben efter gensidig aftale.

Dermed skulle to centrale roller i ungdoms- og talentarbejdet besættes og brikkerne er nu så småt ved at falde på plads, hvor arvtageren for begge nævnte roller er fundet internt.

Valget er faldet på Martin Ingvorsen, der hidtil har været ungdomsudviklingstræner samt rekrutteringsansvarlig for ungdoms- og talentafdelingen. Martin Ingvorsen vil dermed påtage sig rollen som både talentchef samt head of coaching og skal fortsætte det gode og solide arbejde, som Mads Kjær og Rasmus Kjærsgaard har leveret i disse roller.

I rollen som talentchef får Martin Ingvorsen ansvaret for klubbens U13-U17 hold. U19- og U23-holdet vil fremadrettet organisatorisk hænge tættere sammen med klubbens NordicBet Liga-hold, så der kan arbejdes endnu mere med transitionen fra ungdoms- og talentafdelingen og op til førsteholdet. Med ansvaret for klubbens U13-U17 hold skal Martin Ingvorsen i rollen som talentchef sikre at ungdoms- og talentafdelingen følger klubbens strategi.

Rollen som head of coaching indebærer ansvaret for den strukturerede og systematiske talentudvikling, hvor der skal sikres et ensartet udtryk på talentholdene i forhold til blandt andet spilfilosofi og træningsmetodik. Rollen indebærer også ansvaret for trænerudvikling samt sparring til de mange unge og talentfulde trænere i Hobro IK. Samtidig bliver det Martin Ingvorsens ansvar at vi fastholder en positiv udvikling i DBUs licenssystem.

Teknisk chef Lars Justesen siger om ansættelsen:

– Med ansættelsen af Martin Ingvorsen får vi en struktureret og dedikeret medarbejder, der kan og skal bygge videre på det solide fundament, som er opbygget hidtil. Der er i vores licens opstillet en række strategiske og operationelle mål, som Martin får ansvaret for, at klubben overholder. Disse mål omhandler blandt andet antal spilminutter pr. spiller, antal spillere til DBU-samlinger og antal spillere til ungdomsholdene, der kommer fra klubbens børnesegment. Alt sammen, der i sidste ende, skal sikre, at vi også i fremtiden leverer spillere til klubbens førstehold samt spillere, der er interessante for klubber i de bedste rækker rundt omkring i europa.