NordicBet Liga Foreningen

Trænernes træner i Hobro IK – Vi investerer i ny træneruddannelse til vores ung-trænere

<strong>Trænernes træner i Hobro IK – Vi investerer i ny træneruddannelse til vores ung-trænere</strong>

Af Klaus Hansen, Mariagerfjordposten.dk

Unge trænere under 25 år i Hobro IK kan nu dygtiggøre sig i et ung-træner forløb på tværs af årgangene fra U10 og til U17.

9 trænere eller assistenttrænere er i gang med det første forløb, som klubben har iværksat og de første 2 samlinger er gennemført med stor succes. Deltagerne mødes en gang om måneden, hvor Head of Coaching Mads Kjær i samspil med eksperter, som fx klubbens mentaltræner Nikolaj Bonde Korsgaard eller andre, som tager de unge trænere gennem et planlagt forløb over 10 mødegange, hvor de bliver uddannet i klubbens værdisæt, værdibaseret ledelse, fodbold analyser, taktiske elementer og træningsplanlægning.

  • Vores værdier i Hobro IK med sammenhold, ydmyghed, udvikling, glæde og hårdt arbejde skal gro helt fra bunden og vores unge trænere skal være garanter for at spillerne bliver trænet derefter. Denne træner uddannelse er et tiltag dertil og trænerne kan blive udfordret på deres træner ambitioner, fortæller Mads Kjær til Mariagerfjordfjordposten.dk og fortsætter:
  • Vi har fået rigtig meget ros og positive tilbagemeldinger fra deltagerne efter de første to gange, hvor trænerne har været samlet. Tilbagemeldingerne fra deltagerne er bl.a…:” at det er fedt, at de har fået et miljø, hvor de åbent, ærligt og på lige vilkår kan sparre og dele de udfordringer, som de møder i deres arbejde som træner”.

Én af de 9 deltagere på det nye uddannelsestilbud for unge trænere i Hobro IK er Jeppe Øholm Jellesen.  Jeppe har været træner de sidste 2,5 år. Først som assistenttræner på U16 drenge og det sidste års tid har han været træner for U12 drenge.

Jeppe Øholm Jellesen fortæller om hans deltagelse i den nye træneruddannelse i Hobro IK:

  • Jeg har allerede fået meget ud af at være med på uddannelsen. Noget af det første som vi fik lavet var en trænerprofil, hvor jeg fandt ud af mine stærke og svage sider som træner, det er rigtigt brugbart i mit arbejde med træningsplanlægning og over for spillere og forældre. Der er skabt et miljø, hvor vi ung-trænere kan snakke sammen om en masse fodbold og faglige aspekter, det er rigtig godt og lærerigt.